Марешки като пумпал: ВНС е ненужно, но сега е най-доброто време за ВНС. Ще осигуряваме кворум

Лидерът на Воля вече Веселин Марешки не знае какво говори по отношение на проекта на ГЕРБ за нова Конституция. Тази сутрин в студиото на БТВ той отново даде объркани изявления.

„Аз съм класически лидер от западните демокрации, който си спазва обещанията, а не да се върти. Не съм казал, давайте да се подкрепим идеята за ВНС, ние сме против ВНС, но сега е най-доброто време за ВНС, подчерта дебело партийният лидер, който остро беше атакуван от водещата в студиото, намеквайки, че позицията им е повратлива.

Не съм чел проекта на ГЕРБ за нова конституция, призна Марешки. И досега не съм вземал отношение по този законопроект, защото той не е внесен още в НС. Няма обсъждане в момента. Като го видим на 2 септември, тогава ще коментирам, нямам намерение да си губя времето. Ние няма да сме сред тези, които ще поставят подписите си, за да стане този документ факт. Но ако проекта бъде подкрепен от 160 депутати, ще се запозная лично с проекта за нова конституция и ще взема отношение по него, обясни позицията си лидерът на „Воля“.

„Воля“ в този парламент е опозиция, но не като БСП и ДПС, които задкулисно играят в парламента, декрарира Марешки в опит да прехвърли собсвените си политически пируети на други формации.

Ние ще осигуряваме кворум, но няма да участваме в дебати по дребнотемие, отсече Марешки в отговор на въпрос не гласуват ли винаги в подкрепа на управляващите по ключови теми.

На въпрос дали той и депутатите му са последователни, Марешки обяви, че те са единствени, които не участват в корупционни схеми и не са ощетили българските граждани с нито един лев./Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram