Манолова обвини полицията в репресии срещу протестиращи

Мая Манолова от „Изправи се. БГ“ даде пресконференция на площад “Независимост“, на която обвини полицията в репресии срещу участници в протестните акции.

“Пореден опит на натиск върху членове на „Изправи се. БГ“, така нарече Мая Манолова – „тарашенето на дома на един от активистите от „Изправи се“ Тихомир Василев и каза, че вчера представителите на полицията са претърсвали дома му като са търсили, по думите ѝ, наркотици.

Според Мая Манолова причината е тази, че Тихомир участва в протестните действия срещу кабинета „Борисов“.

Мая Манолова разказа, че има много измислени наказателни производства срещу членове на „Изправи се. БГ“. Активисти на организацията в Шумен и в Монтана са останали без работа. Тя каза, че имала информация, че – „нейният дом щял да бъде тарашен от полицията“, но тъй като е направила публикация във фейсбук, е осуетила тези намерения.

Мая Манолова разказа и за други сигнали за репресия към членове на „Изправи се. БГ“:

„Гумите на микробуса на друго лице на протеста – Никола, човекът с тъпана, бяха срязани пред очите на полицаи. До микробуса му бяха открити патрони. Искам да се обърна към Борисов – нямаме никакво съмнение, че ти си разпоредил репресията и незаконните действия в дома на Тихомир, защото ти се хвалиш, че управляваш държавата с копчета, натискайки копчета, а МВР е на твое подчинение“.

От столичния Орлов мост, където за пореден ден то остава блокирано от палатков лагер на протестиращите, тръгва шествие, за да блокира сграда, “изненада“, така казват организаторите и не посочват коя е сградата.

Припомням, че предишни дни под блокада бяха сградите на Министерството на правосъдието, на ЦИК и на Антикорупционната комисия.

Късно снощи, пред програма „Хоризонт“, директорът на дирекция „Борба с организираната престъпност“ главен комисар Любомир Янев, заяви, че никой от служителите на дирекцията не е провеждал действия по претърсване и изземане по отношение на Тихомир Василев, един от активистите от протестите.

Адвокат Николай Хаджигенов първи обяви снощи, че служители от отдел „Наркотици“ към ГДБОП и отдел „Тежки престъпления“ към МВР са нахлули в дома на майката на Василев, който е на блокадата на Орлов мост.

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram