Манолова: ИТН участва в координирана атака срещу служебния кабинет с ГЕРБ и ДПС

„Има такъв народ“ участва в координирана атака с ГЕРБ и ДПС срещу служебния кабинет. Това заяви пред NOVA председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова. Според нея не е случайно, че от партията на Трифонов се опитват да се „прикрепят” към Румен Радев.

„Ще разберем доколко са искрени в своята позиция, ако с третия мандат бъдат предложени служебните министри. През отношението към служебните министри, ще се види дали наистина подкрепят президента”, смята Манолова.

От „Изправи се БГ! Ние идваме!” не са водили разговори с „Има такъв народ” по отношение на третия мандат, нито относно оттеглянето на кандидатурата на Пламен Николов.

„Решението му е абсолютно безпрецедентно. След като той не желае да бъде премиер и сам оттегля кандидатурата си, няма как да бъде гласувано в пленарна зала и да бъде накаран да изпълнява роля, в която не желае да влезе. Този правен казус, който тепърва ще бъде обсъждан, тълкуван, сигурно ще се стигне и до Конституционния съд, не е основният проблем, пред който сме изправени. Предизвикателството е друго – дневният ред на хората и това, че сме на прага на криза, предизвикана от безотговорните действия на „Има такъв народ”, каза още Манолова.

Според нея третият мандат е възможен, само ако има разбирателство между партиите извън ГЕРБ и ДПС. А това на кого ще бъде връчен, Манолова определя като технически въпрос.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram