„Лодката на Свободата“ спря и в Русе

„Пътуването по Дунав ни показва неизпълнени обещания, неоползотворени възможности и нуждата от ново, модерно управление на 4.04 с №4“, констатацията направи водачът на листата на „БСП за България“ в област Велико Търново – Явор Божанков, веднага след акостирането на „Лодката на Свободата“ на пристана в Русе. Божанков бе капитан на плавателния съд от Свищов до Русе, където предаде управлението на Крум Зарков – водач на листата на левицата в Русенска област.

На свой ред Зарков отбеляза: „Дунав е неизчерпаемо богатство за България, трябва обаче да умеем да се възползваме от възможностите й, трябва да умеем и да я съхраняваме, трябва да възстановим икономическите активности по нея, но с грижа за природата – да спрем обезлесяването на бреговете й, да се погрижим за плавателните канали, да се погрижим за влажните зони и биоразнообразието. Трябва да се отнесем към нея с грижа – с грижа за хората“.

Крум Зарков ще рулира лодката до рейда в Тутракан, където ще отстъпи кормилото на Вяра Емилова – водач на листата в Силистра.

В продължение на 4-ри дни шестимата водачи на листи на „БСП за България“, чиито региони граничат с Дунав, на ротационен принцип са капитани на „Лодката на Свободата“, която плава по реката като основен персонаж в инициативата на БСП: „Дунав. Една река – обща съдба“. Социалистите показват от борда състоянието на реката и занемарения български бряг. Водачите на листи фокусират вниманието върху неизброимите възможности за просперитет на хората по крайбрежието, като напомнят за Дунавската стратегия на ЕС, от която България все още не се е възползвала.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram