Кърваво меле: 60 роми се бият на убиване в Пещера, още 200 ги насъскват

Страшно меле е имало снощи в Пазаджишко. Млатили са се около 60 роми от две фамилии. Костадинови, които са инициатори на грозния екшън, за пореден път провокирали вражеския род Филипови. Започнала размяна на камъни, дървета, псувни, пръти и колове.

По време на мелето имало над 200 сеирджии, които от страни викали и давали акъл кой кога и как да удари. Арестувани са трима роми от Костадиновия род. Те са на възраст 30, 36 и 58 години. 

Екипи на полицейското управление в Пещера и ОДМВР-Пазарджик работят по изясняване на случая на грубо нарушаване на обществения ред в пещерски квартал.

Снощи около 23 часа бил получен сигнал за сбиване в пещерския квартал „Луковица“. По първоначални данни имало пострадали участници в мелето и поради това към мястото незабавно са изпратени три автопатрула на РУ-Пещера и две линейки на „Спешна помощ“. Пристигайки, униформените установили, че е възникнал скандал, който бързо прераснал в сбиване между две групи от хора, живеещи на територията на квартал „Луковица“.

В основата му е стара вражда между тях.

По първоначални данни привлечени от случващото се в района са се събрали десетки жители на махалата и това наложило бърза и адекватна намеса. По разпореждане на директора на ОДМВР-Пазарджик към Пещера били насочени още 7 екипа на районните управления от областта и на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

Повикани са и всички служители от почиващите смени на районното управление в Пещера. В резултат на предприетите комплексни действия напрежението било овладяно. На мястото е извършен оглед, установени са нанесени щети по стъклата на един лек автомобил, няколко ролетни гаражни врати и една външна ролетна щора.

При влизане на едната от линейките в зоната на конфликта по специализирания автомобил са били хвърлени камъни и бутилки, но за радост не са нанесени сериозни щети, няма пострадали и медицински лица. За срок от 24 часа са задържани трима мъже на възраст между 36 и 60 години от Пещера.

В МБАЛ-Пазарджик са настанени двама пострадали, които по тяхно желание тази сутрин са освободени от болничното заведение. По случаите се водят досъдебни производства за хулиганство, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, като процесуалните действия са под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Работата по случая продължава, снемат се обяснения от останалите участници в скандала, както и на жители на квартала станали свидетели на случващото се.

От свои източници БЛИЦ научи, че старата вражда между Костадинови и Филипови е от десетилетия. Никой не почни кога и по каква причина е започнала тя, но се подновявала ежегодно.

Хора и от двата клана работят в чужбина, през лятото, когато се върнат, се започва пиене, кючеци и джумбарета. После се продължава с хвалби кой е изкарал повече пари и се връщали спомени кой на кого дължи пари. Именно тогава започвал поредният екшън, но който, както и  снощи, се стичали десетки ченгета. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Кърваво меле: 60 роми се бият на убиване в Пещера, още 200 ги насъскват

  1. Електората на Герб, на господин Борисов и те нещо са недоволни.

Comments are closed.