Кръстьо Белев: Малко се преекспонират нещата с коронавируса

„Цифрите са тревожни, но не са безпрецедентни. Бих ви задал въпроса колко са умрелите от СПИН тази година? Над 2 024 000“. Това каза в сутрешния блок на БНТ завършилият медицина в Китай Кръстьо Белев от Българо-китайска асоциация за бизнес развитие. Според него коронавирусът не е чак толкова вирулентен и смъртността е под 2 процента. Освен това броят на заразените е по-нисък от предварителния математически модел, който беше направен.

„Над 35 млн. души са под карантина. Самите градове са блокирани, дори последните дни няма и гориво по бензиностанциите. Самолетите не летят, влаковете не спират в тези градове, което е едно неудобство за тези жители“, посочи Кръстьо Белев.

„Китай е голяма сила в световната икономика и политика и има хора, на които не им е симпатичен. Малко се преекспонират според мен нещата. Целта е да се покаже като заразна страна, да се накарат някои инвеститори да го избегнат, ако трябва да избират между Китай и друга страна за инвестициите“, коментира още Белев пред БНТ.

Гласове

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram