Корнелия Нинова: Целта ни на тези избори е да сме първа политическа сила

Платформата ни е доминирана от политики с грижа за хората

„Внесохме документите за регистрация, придружени от 10 000 подписа. Целта, която си поставяме, е да бъдем първа политическа сила. Първи обявихме и водачите си. До седмица ще подредим и листите в областните съвети. До седмица ще започнем представянето на нашата платформа“, заяви Корнелия Нинова, която внесе документите в Централната избирателна комисия /ЦИК/ за участие в парламентарните избори за 45-то Народно събрание на коалиция “БСП за България”.

Лидерът на БСП и представляващ “БСП за България“ коментира предизборната платформа на коалицията: „Тя е направена с грижа за хората и приоритетите ни са – здравеопазване, образование, социална политика и икономика. Като мерките, които сме заложили там, се отнасят към решаване на един от най-важните проблеми за България – демографската катастрофа. Що се отнася за следизборни управленски коалиции – ще предложа на Националния съвет този въпрос да решим след изборите с вътрешно допитване. Нашият устав дава такава възможност и ние вече сме го прилагали. Политиката, която провеждам, откакто съм председател на партията е – борба със задкулисието и в държавата, и вътре в партията. Няма да допуснем лобистки, групови или частни интереси да изкривят волята на хората, които са ни овластили, при сключване на управленска и следизборна коалиция. Думите ми вече са доказани във времето и практиката. Въведохме прекия избор. Ще продължим с тази политика. Смятам, че хората, които ни овластяват, трябва да решат каква власт искат. Нашата кампания ще бъде позитивна и конкретна.”

Лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова при внасянето на подписите в ЦИК в днешния предиобед  бе придружена от водачи на листите на БСП и младежкото обединение.

Линк към новината на официалния сайт на БСП:

https://bsp.bg/news/view/19255-korneliya_ninova__tselta_ni_na_tezi_izbori_e_da_sme_pyrva_politicheska_sila_.html

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram