Корнелия Нинова: Не преговаряме с ГЕРБ за правителство, нито с ДПС за президент

От нас се изисква не мандатно мислене, а държавнически и визионерски решения. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група за началото на 45-ото Народно събрание, предаде Агенция „Фокус“.

„Днес не просто откриваме поредното Народно събрание. Днес полагаме началото на парламентарни процеси, които ще определят накъде ще върви България в следващите 10 и повече години. Намираме се в необичайна ситуация – ние сме в здравна, икономическа и социална криза и сме на прага на финансова и политическа такава. От нас се изисква разум и отговорност, не мандатно мислене, а държавнически и визионерски решения.

„За нас парламентарната група на „БСП за България“ задачата е може би най-лесна – ние има на какво да стъпим, защото последните 4 години сме последователни, стабилни и предсказуеми в политиката, която водим. Към настоящия момент бих я очертала в пет направления: първо – за България, второ за здравната и икономическата, и социалната криза, трето за парламентаризма, четвърто за правителството и изпълнителната власт и пето за властта и задкулисието“, заяви Нинова.

Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Няма да направим голяма коалиция. Както не го направихме преди 4 години, няма да го направим и сега. Бихме подкрепили правителство с мандат на втората сила „Има такъв народ“ по определени политики, заяви Нинова.

Не преговаряме с ГЕРБ за правителство, нито с ДПС за президент, категорична бе тя.


Основната задача е да се разгради паралелната държава, подчерта лидерът на социалистите.

Очаквайте подробности

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram