Корнелия Нинова в Благоевград: Спасяваме икономиката с 4 действия

“Спасяваме икономиката с четири действия. Едно краткосрочно, две средносрочни и едно стратегическо. Спешното краткосрочно е компенсацията от 250 лв. на мегаватчас електроенергия за фирмите.” Това заяви лидерът на БСП и вицепремиер Корнелия Нинова на среща с актива на левицата в Благоевград. Срещата е част от националната обиколка на БСП. Там тя представи икономическите параметри на Бюджет 2022.

Нинова обяви, че и средносрочните мерки са заложени в бюджета, като те са инвестиционни разходи от страна на държавата: “Те се удвояват от 2.9% на 5.8% от БВП. Повишаване и доходите, което ще увеличи потреблението.”

Според лидера на БСП и министър на икономиката и индустрията Планът за възстановяне и устойчивост е стратегическата политика за икономиката. 

“Ключово важно е в него да се наблегне повече на пряката помощ за фирмите и по- малко на финансовите инструменти. Особено внимание трябва да обърнем на малките и средни предприятия. Стабилизирането на икономиката и индустрията е гаранция за растеж. При правилна политика в следващите месеци можем да постигнем и повече от заложения 4.8 процента ръст на БВП.”, обяви Корнелия Нинова.

Вицепремиерът и председател на БСП подчерта, че засилване ролята на държавата в икономиката е принципна и дългогодишна политика на БСП. Тя припомни, че ГЕРБ считаха това за социалистическа отживелица. “Времето показа колко сме били прави.”, заяви Нинова. На срещата лидерът на БСП отговори на всички въпроси, които вълнуваха социалистите.

На срещата с членовете на БСП присъстваха народният представител на левицата от областта проф. Георги Михайлов, членът на Изпълнителното бюро на БСП и кмет  на Гоце Делчев  Владимир Москов, градският председател на БСП-Благоевград Любен Милев, областният председател на левицата Валери Сарандев, кметът на Кресна от БСП Николай Георгиев и председателите на БСП във всички общини от областта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram