Компенсират туристическия бранш у нас с 10 млн. лева

Бързата реклама в социалните мрежи може да ни донесе бърз поток от туристи, заяви Николова

 Българският туристически бранш по прогнози се нуждае от около 160 млн. лева за покриване на загуби, причинени от пандемията, като осигурената стартова сума за компенсации към момента е над 10 млн. лева. Това обяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, според която този бюджет ще подпомогне около 1000 фирми в сектора.

Тя уточни, че мярката, която се коментира за сектора 80/20, все още не е внесена за обсъждане в Тристранния съвет.

Николова има забележки по отношение на рекламната кампания на Министерството на туризма, каза тя, визирайки работата на предшественичката си – Николина Ангелкова.

„Смятам, че бързата реклама в социалните мрежи може да ни донесе бърз поток от туристи“, каза тя и допълни, че разчита на българските туристи и през зимния сезон. По думите й бюджетът за реклама в социалните мрежи е достатъчен – около половин милион лева.

Вицепремиерът отбеляза, че от страните на Балканите България е с най-ниска заболеваемост от коронавирус, което ни прави безопасна дестинация. Ето защо ще бъдат рекламирани слабо известни места в България, като най-лесно това става през социалните мрежи, пише investor.bg.

„Не можем да кажем, че летният сезон е успешен, но имаме успех в някои от курортите по Южното Черноморие, имаме и спад на места по Северното Черноморие./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram