Ковид кризата се управлява политически

Кризата с коронавируса не се управлява експертно, тя се управлява и много политически. Това мнение изрази пред БиТиВи бившият здравен министър Мирослав Ненков.

Той увери, че няма напрежение между лекари и ресторантьори. „Няма противопоставяне. На лекарят му е все едно пациентът, който умира от коронавирус, къде се е заразил, защото иска да го излекува. За колегите ми е все едно къде са се заразили пациентите. За тях е проблем, когато станат много болните“, подчерта Ненков.

Той предложи радикална идея за разрешаване на здравната криза. Бих казал на хората – няма мерки, правете каквото искате. Заразата се предава по въздушно-капков път, трябва да носите маски, трябва да си миете ръцете, посочи бившият здравен министър.

Тезата на Мирслов Ненков е, че всеки един човек носи персонална отговорност за своето здраве. Нито личният лекар, нито най-големият професор, нито министърът, нито премиерът отговарят за моето или за нашето здраве, категоричен бе той.

По адрес на сегашния здравен министър проф. Костадин Ангелов, Ненков го определи като „горкия“. „Много лош период му се падна да е министър“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram