Кметът на Пловдив за хвърлянето на кръста в Марица утре: Това е ритуал, който носи здраве

Кметът Здравко Димитров заяви, че по време на ритуала утре на Богоявление в Пловдив ще се вземат всички нужни мерки за дистанция.

„Полиция и общинска охрана ще следят за дистанцията и мерките.  Това е ритуал, който носи здраве. Небето се отваря и кой, каквото си пожелае се случва. На трибуната няма да има много хора, а долу всички ще са с маски”, каза кметът.

От община Пловдив пък информираха, че във връзка с литийното шествие по повод Богоявление на 6 януари от 11:30 до 14:00 ч. се спира движението на пътни превозни средства с изключение на автобусите от масовия градски транспорт по бул. „Цар Борис III Обединител” в участъка от кръстовището с бул. „Шести септември” до бул. „България”.

За този период от време поради преминаване на шествието се затварятсъщо улиците „Криволак“ и „Железарска“. Ограничава се движението в западното платно на бул. „Цар Борис III Обединител” в отсечката от ул. „Патриарх Евтимий” до бул. „Шести септември“, както и по бул. „Марица- юг” – от кръстовището с ул. „Никола Войводов” до бул.„Цар Борис ІІІ Обединител“. Шофьорите на градските автобуси са предупредени да карат бавно, внимателно и да се съобразяват с въведената временна организация на движение.

Трафикнюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram