Кметът на Кирково пребит с гаечен ключ заради търг

Вчера в ранния следобед около 13:30 часа кметът на общината Шинаси Сюлейман в присъствието на зам.-кмета е бил нападнат от мъж.

Подаден е сигнал на 112. На мястото пристигат полицейски служители, които са задържали и самия извършител.

Разправия заради търг е вероятната причина за побоя над кмета на Кирково. Това обяви по време на брифинг наблюдаващият прокурор Емил Александров. В сряда Шинаси Сюлейман бе нападнат с гаечен ключ. Нападателят е задържан за 24 часа.

„Преди близо 10 години е имало търг за дадено помещение на общината. Нападателят има претенции, че не са му го дали, въпреки че не се е явил на наддаването”, обясни Александров.

Нападението е станало около 13.30 ч. в присъствието на зам.-кметът и секретаря. Веднага е подаден сигнал на 112, като на място е дошла полиция.

„Образувано е досъдебно производство. Назначена е медицинска експертиза, която да установи травмите на пострадалия. Назначена е и психиатрична експертиза, която да установи психичното състояние на извършителя. Още нямаме резултати”, обясни прокурорът.

„Кметът е бил край сцената, където се поставя новогодишната украса. Там е забелязал счупен глобус и е попитал работниците кой го е направил. Те казали, че е непознато лице. В този момент започва побоят”, каза още Александров.

Установява дали мъжът, който е набил кмета, е същият, който е повредил украсата. Текат разпити, в района има и видеокамери. За подобно престъпление законът предвижда 2 години затвор, уточниха от Прокуратурата.

Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи степента на нанесената телесна повреда, както и съдебноприхиатрична експертиза, която да установи психичното състояние на извършителя и дали той може да понесе отговорност за действията си.

На въпросите на кмета „Защо постъпва така“ побойникът не е отговорил. В момента се води разследване дали извършителят е изпочупил коледната украса в центъра на града.

„Кметът е разпитан и няма данни той да го е предизвикал“, допълниха те.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram