Кметът на Буковлък: Държавата ни изостави

ържавата ни изостави. В тази държава нищо не се случва. България не е София. Това подчерта пред БНР кметът на плевенското село Буковлък Росен Русанов.

Самият той настоява селото да бъде поставено под карантина, след като там бяха открити 5 положителни проби  на жени, които са работили в шивашкия цех в Плевен, където се установи огнище на коронавирус. Вчера Областният оперативен щаб е преценил, че това не е необходимо.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Засега няма да има блокада на Буковлък, заяви кметът на Плевен
Щабът в Плевен мисли какво да прави с Буковлък
Буковлък – село без закони, масово неспазване на карантината
Кметът поясни, че нито има масово тестване на хората в селото, нито има дезинфектанти за площите в селото. Имало спирт само за дезинфекция на кметството, около 20 литра. По думите му вчера са тествани едва 17 души, предишния ден 11.

„Вчера от пробите – от 11 проби има една положителна. Нормално ли е мъж и жена да живеят заедно, да са постоянно заедно, тя да е болна, той да е здрав? В другата къща трима са болни, един е здрав. Така излиза по тези тестове. Всичко е мръсна политика… Извличат се политически дивиденти“, допълни той в предаването „Преди всички“.

Според Росен Русанов: „Нещата трябваше да са по-твърди за по-кратко време и да се приключат. Сега ще агонизираме с времето“.

Кметът на Буковлък подчерта, че над 2000 души в селото живеят под социалния минимум:

„Изоставиха ги. Никакви помощи не се получават в този критичен момент. Хората са социално слаби, няма какво да ядат. Събрах, каквото можах, вчера и им раздадохме боб, ориз, брашно, захар“, допълни с огорчение Русанов.

dnes.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram