Кирил Добрев за хората в новия пленум на БСП: Млади, надъхани, ентусиазирани – много съм доволен!

Досегашният заместник на лидера Корнелия Нинова вижда своята бъдеща роля в партията като „редови член на Националния съвет“

Досегашният зам.-председател на БСП Кирил Добрев, който бе конкурент на Корнелия Нинова за лидерския пост, изрази удовлетворение от състава на новоизлъчения Национален съвет (т. нар. пленум).

Днес Конгресът избра новото широко ръководство на партията. След въпрос – какви са хората в новия НС, Добрев коментира пред репортери: „Млади, нови, надъхани, ентусиазирани, които ще водят партията напред и съм много доволен, че се получи такъв Национален съвет“.

А на питане – ще се чува ли гласът на вътрешната опозиция, той отговори: „Не знам какво имате предвид под „вътрешна опозиция“. Нещата, които свързват новия Национален съвет, са много повече от тези, които ги разделят. Затова съм оптимист, че ръководството ще води партията в правилна посока, стига тези млади хора да бъдат умни, да имат характер и да отстояват своите позиции, а не просто – машини за гласуване.“

Но ще липсват ли хората с опит като Станишев, Пирински, Миков в Националния съвет (НС)?

„Ще липсват, със сигурност, защото ние направихме промяна в парламентарната група преди четири години и се усети, че от време на време ни куца понякога и опитът, и мъдростта, ако щете, и знанието, и процедурите, но колегите се научиха в парламента. Сигурен съм, че и новите колеги в Националния съвет ще се научат също“, коментира Кирил Добрев. 

Той бе попитан и дали има шанс да влезе в новото Изпълнително бюро, което е тясното ръководство на партията.

„Аз нямам такова желание. Все пак някой трябва да ме попита дали искам или не искам. Аз ще бъда един редови член на Националния съвет и ще правя мониторинг на цялата политика, която се провежда. И ако ръководството има нужда от мен, ще изпълнявам“, отговори Добрев.

„Убеден съм, че с това ново поколение БСП ще върви напред“, каза още досегашният зам.-председател на партията.

Днес Корнелия Нинова заяви пред Конгреса, че съвсем скоро ще предложи състав на Изпълнителното бюро. 

Флагман

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram