Кацаров: Няма да допусна кръчмите да са отворени, а училищата – затворени


Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров заяви, че евентуално дистанционно обучение на учениците може да бъде въведено само ако страната влезе в т.нар. тъмночервена зона по заболеваемост от коронавируса, което означава броят на заразените на 14-дневна база надхвърли 500 души на 100 хиляди население. Целта е учениците да учат присъствено през цялата учебна година, увери пред БНТ министър Кацаров:

„Аз няма да допусна това, което беше преди – да са отворени кръчмите, пък да са затворени училищата. Знам, че училищата са риск от епидемична гледна точка, но загубите от неприсъственото обучение се оказват непропорционално високи“.

Министър Кацаров отново отправи призив за масова ваксинация срещу коронавируса. Очаква се през новата седвмца да започне и ваксинирането с трета, подсилваща ваксинационна доза на всички, които желаят това. Препоръчва се такава доза да бъде поставена на няколко групи хора – всички над 65-годишна възраст, страдащите от онкологични заболявания, както и всички, които не са придобили имунитет след първите две ваксинни дози./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram