Караянчева „конструктивно“ критикува новия кабинет и сипе лъжи

Като нещатен сътрудник на ГЕРБ в парламента се върна Цвета Караянчева, след като два пъти не успя да стане депутат в Народното събрание. Това се случи едва преди няколко дни. Днес Караянчева застана в национален ефир, за да критикува правителството и да играе „конструктивна опозиция“. С анализи не ставало, трябвали действия…

„Ние още правим сметки и анализи. Това е удобно извинение. Нещата обаче трябва да се случват тук и сега, на момента. В какъв смисъл ще помогне срещата с гръцкия премиер? Разбирам, че Кирил Петков иска да въведе в микса азерския газ, но той няма отношение с цената на тока. Не се влияе от цената на газа. Ако позволи премиера, нека повече се подготвят по всички теми. Видяхме посещението в Брюксел – алабализми, говорене общо…“, възмути се Караянчева.

Сътрудничката на ГЕРБ явно е забравила огромната компетентност на Борисовото управление. И от същия национален ефир Караянчева даже каза лъжа. Може би защото не е добре подготвена. 880 лева достигнала цената на тока за мегаватчас, мислила Караянчева. Нека я поправим – вчера цената на тока в България достигна рекорд, но той беше с около 200 лева по-нисък от този, оповестен от Караянчева. Днес цената също се е повишила, но отново не е 880 лева. Цената е 342 евро за мегаватчас. Повишението е с 12.5%.

Караянчева обаче не пропусна да каже и нещо, което ние вече знаем – червената линия, която ГЕРБ няма да пресекат е тази с поста на Бойко Рашков като вътрешен министър. Борисовите депутати са в конфликт с шефа на МВР още откакто той бе част от служебното правителство. В първия ден от работата на 47-мото Народно събрание депутатите на ГЕРБ заявиха, че това правителство е на Румен Радев, който продължавал да управлява. Караянчева даже попита защо държавният глава ходил в Брюксел, а не премиерът Петков.

Иначе от ГЕРБ още не са видели предложенията за съдебна реформа. Видяли са „персонализирани лозунги“.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram