Караянчева: Видяхме бесилка срещу парламента, всички можем да сме жертва на конфронтация

Призовавам всички по време на предизборната кампания да избягваме внушенията, че има опасност от манипулация на изборните резултати. Това каза председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева по повод началото на последната 11-а сесия на 44-ото Народно събрание, предаде Агенция „Фокус“.

„Днес откриваме последната редовна сесия от мандата на 44-ото Народно събрание. Не е наша работа да правим цялостна оценка на дейността му. Това ще направят социолози, политолози, коментатори и хората, които имат поглед отвън. Ние които сме вътре можем само да си припомним – при изтеклите 4 години станахме свидетели на някои редки, но безценни моменти от единство, като тържествата по повод 140-ата годишнина, станахме свидетели на демонстративни опразвани депутатски банки“, каза още Караянчева.

„Видяхме издигната срещу сградата на парламента бесилка. Нека никой от нас не се поддава на илюзията, че тази бесилка беше послание към политическите опоненти, тя беше доказателство, че всички можем да станем жертва на конфронтацията“, каза още Караянчева.

По думите й съвсем скоро ще се влезе в предизборна кампания. „Заради противоепидемичната обстановка тя няма да прилича на никоя друга. Предстоят първите парламентарни избори, които ще бъдат организирани от правителството“, допълни още Караянчева.

Тя уточни, че като председател на Народното събрание още октомври изпратих покана до европейските наблюдатели да има спокойствие, че честността ще бъде гарантирана.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram