Калоян Методиев: Имахме сериозни разминавания с президента, аз уважавам конституцията

„Имахме разговор с президента, попита ме дали съм бил на тържеството с Нинова, от който стана ясно, че не може повече да продължава така. Написах си оставката и веднага я депозирах в деловодството. Явно съм засегнал егото на президента. Повод за напускането беше посещение от моя страна на празненство за повод избирането на Нинова за председател на БСП. Покани ме Нинова, с която се познавам отдавна оше в качеството ми на университетски преподовател, аз нося отговорност за постъпката си, не съм откраднал, не съм убил никого. Не бях уведомил преди това президента, бях поканен там в лично качество, това беше частно тържество, не партийно“.

Това разказа Калоян Методиев, който преди десетина дни напусна поста началник на кабинета на президента Радев с мотива поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл)“. 

Уважавам Нинова, тя има изключителни лидерски качества, подчерта Методиев.

Имаше наслагвания за нашите разногласия с президента, каза още той.

По ред въпроси – конституционните промени, които въвят през годината, аз смятах, че че не могат да вървят без парламентарните партии. По кадровата политика сме имали разминавания, по начина на говоренето. Дори по обръщенията му, не може по всеки повед да правиш обръщения, каза още Методиев.

Аз уважавам конституцията, не съм съгласен на празни удари във въздуха. Не може да излезеш извън дрехите на конституцията.

Политиката е диалог, трябва да се градят мостове, най-важното в политиката е като кажеш нещо, да има последващ резултат.

Исках да има повече динамика в политиката на президента, да се привлекат повече млади хора.

Командният стил ми е чужд, предпочитам партийната система, университетското ми образование изисква по-разчупено поведение, разказа той за разминаванията си с президента.

Нинова винаги винаги е стояла на принципни позици към президенството, никога не се е месила в нашата работа.

Между сватбата в Правец  и тържеството в Боровец аз избрах Боровец, каза той.

Очаквайте подробности

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram