Как спряганият за премиер на ГЕРБ Даниел Митов няма отговор на нито един въпрос

Тази сутрин в телевизионния ефир изгря вероятното предложение за премиер на ГЕРБ Даниел Митов. Разочароващо беше представянето му в сутрешния блок на Нова телевизия. Бягаше от точни, ясни и конкретни отговори. Нищо още не било ясно. Нищо не могли да предвиждат и да изключват категорично. Едва ли дори тези 840 000 избиратели, с които ГЕРБ се бият в гърдите, получиха отговори на редица важни въпроси за управлението на страната.

Никаква конкретика. Само едни заучени фрази. Ако искате да ви стане ясно какво изобщо се случва, ами чакайте. „когато се съберем“ и „когато тръгне парламента“.

Единственото ясно, разбира се, са непрестанните хвалби и това, което от ГЕРБ не спират да повтарят от вечерта на 4 април насам:

„Безспорно ще продължаваме да бъдем политически фактор. Като първа политическа сила ГЕРБ е длъжна да направи максимално и категорично усилие да състави кабинет. Дължим го на 840 000 български избиратели“.

„Задавали са ми въпроса за премиерския пост, но за мен лидерът на партията трябва да си е кандидат за премиер. Няма как да обсъждаме към момента. Борисов няма да реши сам кой да бъде предложен за министър-председател. Водят се разговори. Той умее да слуша и да чува. Предполагам, че за някои имена все още се мисли“, уклончиво отговори Митов.  

Той не беше на ясно и дали ПП ГЕРБ ще подкрепят спряганата за нов председател на парламента Ива Митева от „Има такъв народ“.

Припомняме, че вчера в средите около Борисовата партия се завъртя новината, че вероятното предложение на ГЕРБ за премиер ще е именно Даниел Митов. Изборът му не е никак случаен. Той бе външен министър от квотата на “Реформаторския блок”. Очевидно целта е “Демократична България” да бъде едва ли не принудена да подкрепи “своя човек” в лицето на Митов. 

Източник: Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram