И ДБ недоволни от министрите: Под 50% е вероятността да подкрепим кабинета

Шансовете „Демократична България“ да подкрепи проектокабинета на „Има такъв народ“ (ИТН) са под 50%.

Това обявиха от ДБ след презентацията на ИТН на номинираните за министри.

Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета, каза заместник-председателят на ПГ на „Демократична България“ Владислав Панев пред журналисти след срещата с кандидат-премиера Пламен Николов и представители на „Има такъв народ“, предаде Агенция „Фокус“.


Той уточни, че отсъствието на Христо Иванов и Атанас Атанасов от срещата с кандидат-премиера не значи бойкот на преговорите.

„След няколко часа имаме заседание на парламентарната група. Ние ще предадем на колегите какво говорихме с колегите от „Има такъв народ“ днес този следобед. Рано е да се каже дали ще подкрепим кабинета“, каза още Владислав Панев.

„Доколкото виждам в медиите – имената на министрите са изтекли“, посочи още Владислав Панев.


Той потвърди и че Петър Илиев е предложен за министър. „В публичното пространство имаше една номинация за премиер, каквато беше Петър Илиев. Има няколко дни до крайния срок“, каза Панев.

Според него, както се вижда от действията на „Има такъв народ“, е възможно да претърпи промени съставът на Министерски съвет.

Панев изрази резерви към кандидатурата на Петър Илиев за вътрешен министър.

Не сме говорили за споразумение, говорим за правителство на малцинството, каза заместник-председателят на ПГ на „Демократична България“ Цецка Бачкова.

„Поискахме от „Има такъв народ“ да представят управленска програма, с която това правителство смята да управлява през следващия мандат. Потвърдиха, че има такава изготвена управленска програма, в която засега са изнесени само основните приоритети, но потвърдиха, че ще получим подробната версия. Освен лицата е важно в детайл каква управленска програма предвиждат“, каза още Цецка Бачкова.

Владислав Панев заяви, че през следващите дни ще продължат срещите с „Има такъв народ“. Той отговори на въпрос дали ще се подпише споразумение. „Това все още предстои да видим следващите дни. Предмет на разговори е“, каза още Панев.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram