ИТН ще обяви новите имена на бъдещия кабинет

Политическото ръководство на партия ”Има такъв народ” и Николай Василев, който беше номиниран за премиер от лидера на партията Слави Трифонов, ще дадат пресконференция. Очаква се да отговорят на въпросите във връзка с вчерашното решение да бъдат оттеглени вече направените номинации.

С публикация в личния си фейсбук профил Трифонов обяви вчера, че заради негативната реакция на предложения проектокабинет и твърденията, че Николай Василев е проводник на ДПС, което не отговаряло на истината, е решил да оттегли „кандидатурата на един достоен човек, защото никой не е по-важен от проблемите на обществото“.

„Като партия, спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет“, анонсира Трифонов.

Решението му предизвика разнопосочни реакции. Лидерът на „Изправи се, мутри вън“ Мая Манолова приветства обрата в позицията на „Има такъв народ“, но Николай Хаджигенов изрази съмнение, че Трифонов все повече заприличва на бившия премиер Бойко Борисов, допълва БНР.  От „Демократична България“ обявиха, че ще коментират едва след като научат какви са новите предложения.

Източник: Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram