ИТН: Наша отговорност е да предложим кабинет – когато му дойде времето

Новият проектокабинет на „Има такъв народ“ ще бъде представен, „когато му дойде времето“. Ние ще предложим вариант за кабинет съвсем скоро. В това увери Тошко Йорданов от ИТН на пресконференция в БТА.

На повторен въпрос дали ще поканят на разговори останалите т.нар. протестни партии от 46-то Народно събрание, Филип Станев заяви, че няма да водят разговори за постове и министерски кресла, няма да влизат в скрити или нескрити политически договорки. Това е безумно от наша гледна точка, заяви Станев и припомни как в предишното Народно събрание са заваляли по тях предложения за подкрепа без да имат изобщо връчен мандат.

Ние поемаме отговорността за съставяне на кабинет и ще представим нов състав. Ако бъде подкрепен в пленарна зала, ще бъде съставен, но ако не бъде подкрепен по-логично е да има предсрочни избори, изтъкна Тошко Йорданов.

Крайно време е да се сложи край на месианството и птичката, която носи пролетта. Крайно време е да не се фиксираме върху някои лидер и не е задължително лидерът на партията да оглави МС или да бъде шеф на парламента, каза Станев.

На въпрос къде е Слави Трифонов, Тошко Йорданов беше лаконичен: „Господин Трифонов е на работа в момента в 7/8 ТВ“.

Според закона и Конституцията не е задължително лидерът на спечелилата изборите партия да стане министър-председател, обясни Йорданов. Слави Трифонов си носи отговорността, Министерски съвет са изпълнителни и тяхното назначаване, уволняване и подменяне става през парламента, отсече Йорданов.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram