ИТН: Да се изчака с увеличаването на пенсиите, не трябва да се угажда на хората

„Цари едно голямо угаждане на хората. Те очакват бързи решения. Не може да бъде предложено нещо в такова хаотично време. когато БСП искат едно, „Изправи се! Ние идваме“ искат друго, а „Има такъв народ“ искат да се изчака до 2022 година, което според мен е правилно, защото тогава ще имаме информация за тогавашния бюджет, тогавашните осигурителни доходи и така нататък. В момента главен герой е бабата, но наесен ще е детето, което трябва да учи онлайн, но виждаме, че не може да се научи. Резултатите от матурите и изпитите са лоши. Решението не трябва да е бързо за сметка на това да се успокоят хората. Бързите решения няма да бъдат дълготрайни и качествени.“

Това заяви по Нова телевизия журналистката и активистка на ИТН Ружа Райчева. Неуспялата кадидат-депутатка, дъщеря на социолога Андрей Райчев, който пък от години твърди, че в дома си няма телевизор, направи коментара по повод обсъжданите днес актуализации на държавния бюджет и увеличаване на пенсиите.

Обещанията към избирателите на „Има такъв народ“ стават все по-химерични, отложени в известно и неизвестно бъдеще.

Най-голямата лъжа на шоуто беше, че са направили партия, за да реализират исканията в проведения рефередум. Веднага след редовните парламентарни избори Славчо и хората му заявиха, че не искат да формират правителство, защото нямат достатъчно депутати, за да провеждат политиката си. Днес – с незначителен брой повече депутати, ИТН се готвят да управляват.

Малко след това стана ясно, че изискването за мажоритарен вот също се отлага. За неизвестно време. Защото преди да бъде въведен, трябвало да се направят серия стъпки.

След това шоуто с партия отказа да бъде намалена субсидията а партиите.

Чалга политиците загърбиха и идеята си да бъде намален броят на депутатите.

От месеци Славчо и рошавите му заместници са категорични, че не искат никакви договорки с партиите на статуквото и ще съхранят идентичността си. От дни текат преговори по политики с всички партии, включително с БСП и ДПС. Единствените, които е участват в разговорите със сцеаристите, събудили се една сутрин депутати, са ГЕРБ, които отказват всякаква комуникация с тях.

Към днешна дата смело може да се каже, че ИНТ връщат категорично НДСВ и то не в най-добрата му форма. В същото време се опитва да намали наполовина видимото и контролируемо работно време, но със сигурност ще предложи увеличение на депутатските заплати всеки момент.

Източник: РНС БГ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram