Инфаркт уби Камен Костадинов от ДПС

Масивен инфаркт е покосил Камен Костадинов. Това се е случило днес по обед във Варна. Костадинов бе определен за водач на листата на ДПС от Великотърновски регион, член е на ръководството на движението, както и на изпълкома на Българския футболен съюз. Един от знаковите и уважавани бизнесмени.

Костадинов е роден през 1970 г. в Шумен. Няколко мандата поред той бе депутат от ДПС в народното събрание.

Бил е член на СДС, когато е на 20 години, бил е председател на партията във Велико Търново. Малко хора знаят, че Костадинов беше сред най-активните партийци, които правеха предизборната кампания на Петър Стоянов. Една вечер за малко да докара инфаркт на майка си, когато в късна доба завел бъдещия президент в бащиния си дом.

Покрай президентската кампания Камен се запознал и с Ахмед Доган. Сокола обикалял страната, а в старопрестолния град домакин му бил младият Костадинов. Една вечер двамата се разговорили за религия и философия и откарали до 6 сутринта в сладки приказки и питиета. Когато заради зложелатели, партийни амбиции и неуредици Камен го изхвърлили от избираемото място в кандидатдепутатската листа в Търново през 1997 г., във вечерта на най-големите разочарования по телефона звъннал Доган и го поканил в централата.

В 2,30 през нощта на фона на дълбокия глас на Питър Гейбриъл, огласяващ кабинета на Сокола, Костадинов получил предложение да се кандидатира на второ място в листата на ОНС в родния му Шумен. Лидерът на ДПС му дал мъжка дума, че никога няма да го насилва да действа против волята и убежденията си. Камен твърди, че е изпълнил обещанието си. На видно място в хола на Костадинови още седи иконата на св. Иван Рилски – подарък от лидерите на ДПС, които даже са я осветили в църква, за да го пази.

И когато младият депутат напусна ОНС, за да учреди заедно с Бисеров ПГ за диалог и партньорство, Доган му пожелал само успех.

Връзката на Камен със Сивия кардинал на СДС съвсем не датира от времето на партийното строителство. Оказало се, че двамата се познават още от 1986 г., когато се засекли като футболни съдии на семинар в Сандански.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram