ИМВ смятат, че президентът трябва да даде третия мандат на някоя от новите партии

60% от българите декларираха, че очакват правителство. Редно е и ние да очертаем кръга на отговорности на нашата група. Да е ясно – няма да подкрепяме правителство, излъчено от господин Борисов и партия ГЕРБ. Българският народ на 4 април гласува за промяната, а не за възпроизведждане на статуквото. Бихме подкрепили такъв кабинет.

Това заяви по време на консултациите при държавния глава Мая Манолова, лидер на ПГ на „Изпарви се! Мутри вън!“. Партията е последната политическа сила в парламента и в този смисъл – последна при разговорите за бъдещия кабинет на „Дондуков 2“ по инициатива на президента Румен Радев.

Манолова заяви, че пред формацията има четири приоритета. Първият от тях е свързан със здравната криза. „Изправи се! Мутри вън“ ще настояват и за изработването на нов ваксинационен план. Вторият приоритет е свързан с незабавната икономическа подкрепа към пострадалите вледствие на COVID кризата бизнеси и домакинства, както и подпомагане на пенсионерите. Третият приоритет е свързан с очакването на българските граждани за сформиране на стабилно парламентарно мнозинство, което да осъществи съдебната реформа и промяна на изборните правила, за да се гарантират честни и прозрачни избори.

Манолова заяви – формацията би подкрепила правителство с участието на протестните партии.

„Евентуалното връчване на третия мандат е слабо вероятно да е към нашата група, предвид 14-те депутати, които имаме. Третият мандат би трябвало да е възможност да се осигури въздействие между формациите на промяната. Ваша е отговорността, господин президент, на кого ще го връчите“, заяви още Манолова.

Тя посочи още, че утре ще бъде насрочено първото заседание на Комисията за проверка на управлението на Борисов, чийто председател е именно Манолова.

Източник: Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram