Има частен КАТ, в който предлагат и обжалване на наказателни постановления

Задържаха измамник, вземал пари за по-бързи услуги в двора на столичния КАТ. Той обикалял плаца и, представяйки се пред чакащите граждани за служител на отдел „Пътна полиция“, обещавал различни административни услуги да бъдат извършени по-бързо срещу определена сума пари.

„Гневен гражданин ни информира за корупция, която се случва на територията на „Пътна полиция” в зоната за регистрация на автомобилите. Потърпевшият ми каза, че е дошъл да си подмени талона, срещнал е мнимия полицай в цивилни дрехи, който му е предложил да подмени талона му по най-бързия начин. Поискал му е 100 лв.”, обясни пред Нова телевизия началникът на „Пътна полиция” към СДВР Тенчо Тенев.

Органите на реда установили, че мнимият полицай е извършвал дейността си от доста време – от години той и семейството му стоят пред КАТ. Мъжът се занимавал с регистрация и пререгистрация на автомобили.

„Фамилията му предлага смяна на регистрационни талони, книжки. Има сайт – частен КАТ, в който предлагат и обжалване на наказателни постановления, което при нас е недопустимо. Те имат офис и извършват такива услуги”, обясни още Тенев.

Около 20-25 души се занимават с подобно изнудване на гражданите на територията на столичния КАТ, обясни Тенев. Началникът на „Пътна полиция” подчерта, че ще има уволнени служители от регистрация, защото записи от камери показват цяла верига.

1 час бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram