Изненадващо! Заседанието на кабинета днес се отлага. В МС има делегация на US военни

Насроченото за днес заседание на Министерския съвет се отлага. Това съобщиха от пресцентъра на правителството. 

Не се съобщават повече подробности.

Министрите са били уводомени в последня момент с СМС-и, без да им се дадат обяснения, научи Епицентър.бг.

В момента в Министерския съвет има делегация от американски военни и се предполага, че това е причината за отлагането на заседанието на правителството. 

Както вече написахме, Би Би Си информира, че при предстоящото посещение на шефа на отбраната на САЩ Лойд Остин в България и Словакия, той ще поиска от съюзниците на НАТО да предоставят на Украйна „системите за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят”.


„САЩ разговарят със съюзници, които имат системи за противовъздушна отбрана, с които украинците знаят как да работят – и можем да очакваме системите за противовъздушна отбрана да бъдат обсъдени по време на пътуването на американския министър на отбраната Лойд Остин в Словакия и България”, съобщи БиБиСи


В дневния ред на заседанието на МС днес бе включено постановление за създаване на Съвет за електронно управление към правителството. Очакваше се министрите да приемат решение за безвъзмездно предоставяне на имоти на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ за изграждането на националния обект „Модернизация на железопътната линия София – Пловдив в участъците Елин Пелин – София и Елин Пелин – Септември“. В програмата на правителството бе предвидено и обсъждане на проекта на Меморандум за сътрудничество между Министерството на туризма на България и Министерството на икономиката на Република Северна Македония.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram