Издирват се всички, които са били след 18 февруари в Пампорово, Банско и Боровец

Предприети са действия по установяване на всички лица от рискови държави, находящи се в хотели, къщи за гости и стаи за настаняване, посетили ски курортите Пампорово, Банско и Боровец в периода от 18 февруари до настоящия момент.

Разпоредено е на Здравната инспекция и полицията, след установяване на тези лица, при констатиране наличието на медицински показатели за поставянето им под карантина, незабавно да им бъдат издадени предписания от съответния служител на РЗИ, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение в Пловдив.

Мерките са във връзка с поставянето под карантина на Банско след случаите на коронавирус в курорта и самосезиране от страна на Окръжната прокуратура в Пловдив.

Всички пребивавали в този период в курортите ще бъдат предупредени писмено по реда на Закона за МВР за наказателната отговорност по чл.355 от НК при неспазване на наложената карантина.

Указано е също, лицата, при които бъдат установени медицински показатели за хоспитализирането им, да бъдат транспортирани до съответното медицинско заведение по определения надлежен ред.

Десант нет

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram