Ива Митева: Журналистите ще са с достъп до НС, предлагаме да няма Великденска ваканция, не съм била член на партия

Ще се свържем с премиера, за да го извикаме утре на заседанието на НС. Това каза пред журналисти новият шеф на парламента Ива Митева. Ето какво още допълни тя:

Още сутринта разпоредих да ми се подготви писмо за пълна публичност и прозрачност в работата на НС. Така, че в момента ще го подпиша това писмо. Така медиите ще имате пълен достъп до всички части на сградата на НС. Естествено при спазване на противоепидемичните мерки. Ще разпоредя да се сложат и дезинфектанти.

Ако трябва да съм честна не разбирам това ваше ограничение, което беше направено. Защото в другата сграда, в която заседаваше парламента, нямаше нито един дезинфектант нито в коридорите, нито в тоалетните. Тоест и самата администрация не е предпазена от COVID-19. Така, че не разбирам защо се пазеха от вас и какво беше това ограничение и изолация.

На първия председателски съвет се занимавахме с това какво ще гледаме утре. Обсъдихме въпроса с Великденската ваканция. Ние ще внесем проект тази ваканция да бъде отменена. Смятаме, че парламентът трябва да заседава. Още повече, че става дума за два дни и няма нужда НС да е в почивка.

Обсъдихме създаване на първите комисии. Трябва да има комисия по правни въпроси, бюджет и финанси и комисия по здравни въпроси. Това го налагат въпроси и изслушвани.

Ние днес имаме намерение да внесем законопроект за изменение и допълнение на ИК. Не съм се свързвала с премиера. Ще се свържем с него, за да го извикаме утре за заседанието, което е от 10 часа. Изслушване, ревизия и комисия. Това са точките, които обсъдихме.

Никога не съм била член на друга партия. Не съм член и на ИТН. Като експерт съм влязла в партията. Никой не е искал от мен членство. Така, че имам пълна свобода на моята експертиза. Това, с което ме свързват някои медии, не е вярно. Работила съм с всички партии от 2000 г.

Източник: Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram