Иван Ченчев, БСП: Нека всички партии гарантират честността на изборите

Социалистите нямат претенции за датата на изборите. Важното е те да бъдат честни и да са съобразени с епидемичната обстановка

Липсата на доверие в българския избирателен процес коментира депутатът от БСП Иван Ченчев в сутрешния блок на БНТ. Той обоснова тази теза със сбърканите протоколи и със стотиците хиляди невалидни бюлетини във всички избори.

Ченчев призова всички партии – и парламентарно представените, и партиите извън парламента, да гарантират честността на предстоящия вот и подчерта, че това е работа и на партиите. Социалистът напомни, че БСП преди броени дни инициира разговори с извънпарламентарни партии за гарантиране честността на изборите.

“Нямаме претенция за датата на изборите. Важното е те да бъдат честни и да са съобразени с епидемичната обстановка, за да се запази здравето на българските граждани”, така отговори депутатът-социалист на въпроса за предпочитаната от БСП дата за парламентарните избори.

“Свикнахме с тази мантра управляващите да плашат хората, че няма да има работещ парламент. Има законен срок, в който могат да се проведат изборите – той е 2 месеца.  Няма нужда управляващите от ГЕРБ да плашат хората – има си Конституция и там всичко е записано”, категоричен бе по националната телевизия Иван Ченчев.

Линк към новината на официалния сайт на БСП:

https://bsp.bg/news/view/19122-ivan_chenchev_bsp__neka_vsichki_partii_garantirat_chestnostta_na_izborite.html

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram