Здравният министър говори, Борисов не го слуша

Проф. Костадин Ангелов говори на Бойко Борисов за здравеопазване по време на инкпекция в Пазарджик, но премиерът не го слуша.

„Още две важни неща имаме да кажем за Паазарджик – 1 милион за ангиограф, за всички пациенти, които имат нужда от кардиологични интервенции, най-вече в „златния час“…“, започна Ангелов.


Мисълта му обаче бе прекъсната от шарещия наоколо поглед на Борисов. Оказа се, че вниманието на премиера е било привлечено от лекаря на пазарджишката болница, който се появи в кадър и стисна здраво ръка с премиера. 


„За болницата той е най-добре запознат, защото…“, започна проф. Ангелов.


„С две думи само – за медицински сестри и лаборанти това тука добре ли е да се направи?“, попита рязко Борисов.


„Много е добре. Имаме липса. Не само ние. Цяла България има липса на такива медицински кадри“, обясни директорът на лечебното заведение.


Здравният министър отново понечи да обясни какво е направено и какво е планирано. Борисов обаче го прекъсна с досада и отново се обърна към директора на пазарджишката болница, полагайки тежко ръка върху рамото му: 


“Добре. А иначе болницата как е?”, попита премиерът.


“Добре е… Персоналът вече е уморен. То навсякъде е така…”.


Лекари и медицински сестри, които работят в общини, където трудно се запълват щатовете, ще получават тройни заплати, обяви в началото на видеото здравният министър. По този начин според проф. Ангелов ще се гарантира здравеопазването във всяка точка на страната.


Бонусите към заплатите ще идват от една страна от съответната община и от друга от държавата. В проблемните общини ще се осигуряват и жилища на лекарите, и сестрите, като вече се събират данни за свободните общински жилища.


Заедно с премиера Бойко Борисов той инспектира реновирането на общежитие в Пазарджик, в което ще се настаняват медицински сестри и студенти, учещи за медицински страни.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram