Здравният министър бе целен с яйца в Пловдив

Здравният министър Костадин Ангелов бе целен с яйца днес в Пловдив. Той се отправи към града преди обед, веднага след традиционния вече за четвъртък брифинг на Националния оперативен щаб. Целта му бе да провери на място мерките срещу коронавируса, защото в областта зачестяват случаите на заразени хора. Инцидентът е станал пред сградата на областната администрация, малко след пристигането му. „Две лица – на 23 години от Пазарджик и на 30 години от Хасково, вторият с 24 криминални прояви, са задържани като заподозрени“, съобщи сайтът „Пловдив 24“. Според медията яйцата са били две, като едното уцелило служител на НСО. Единият от задържаните пък бил употребил алкохол – 0,64 промила били регистрирани в кръвта му.

Ангелов даде малко по-късно планирана пресконференция, за да разясни ситуацията с коронавируса. Журналистите не пропуснаха да го питат за инцидента. Той каза, че не е забелязал да е замерян. Обяви се в подкрепа на диалог, не на агресия, а хората срещу него дори не пожелали да говорят. В крайна сметка стана ясно, че той лично не е уцелен.

Като цяло за положението в Пловдив с коронавируса Ангелов каза, че е под контрол. Заетите легла в местните болнични заведения били под средното ниво за страната.

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram