За момента няма никаква причина да се променят мерките в училищата


За момента няма никаква причина да се променят мерките в училищата, каза пред журналисти министърът на образованието и науката Николай Денков. Денков присъства на откриването на учебната година в Медицински университет – София. Има много леко увеличение на броя на учителите и на учениците, поставени под карантина, но това беше очаквано, посочи той. По думите му към момента има второ „плато“ в нивото на заболелите и е много важно каква ще бъде ситуацията в предстоящите две седмици. Ако се задържи „плато“, означава, че мерките работят добре, но ако има по-рязко нарастване, е възможно да се приложат допълнителни мерки, допълни той.

При увеличаване на броя на болните е възможно да се премине на ротационен принцип на обучение, посочи още министър Денков. Към момента 211 паралелки и групи в детските градини са преминали в дистанционна среда на обучение, каза още той. Най-много са паралелките и групите във Видин, а най-малко – във Враца.

Макар и бавно, има устойчиво увеличение на броя на ваксинираните учители, като досега общо с поставена първа и втора доза на ваксина срещу коронавирусната инфекция са над 35 на сто от учителите./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram