Зафиров, БСП: Има голяма доза вероятност да подкрепим мандат на “Продължаваме промяната“

Блокирането на работата на Народното събрание увеличава възможността за прокарване на идеята за президентска република. От доста време ни управлява служебно правителство. Видимо е, че този модел не работи добре. Това заяви депутатът от БСП Атанас Зафиров в ефира на НОВА.

„Не виждам възможност и алтернатива да подкрепим ГЕРБ. Не е ясна нагласата на политическите партии за съставяне на управленска коалиция“, допълни още депутатът.

По думите му възможностите за съставяне на правителство се търсят в друга посока, а не в това, че се гласува по един или друг начин с някой. Той добави, че ако бъдат поканени има голяма доза вероятност да подкрепят мандат на ПП.

„Алтернативата, която ни предлагат тези, които ни свалиха, не е по-добра. Но все още не е изчерпан първия мандат. Има голяма възможност партиите, които гладуваха да се даде оръжие за Украйна, да се обединят и да подкрепят първия мандат“, поянси Зафиров.

Според него срещата между ГЕРБ и ПП е или подготовка за коалиция, или за нови избори.

„Срещата е много странна, защото и двете партии демонстрираха непоносимост един към друг, а сега сядат на масата на преговорите“, подчета той.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram