Започва проверка заради твърденията за подслушвани политици

Софийска градска прокуратура възложи да бъде направена проверка заради твърденията за подслушване на политици.

Националното бюро за контрол на разузнавателните средства трябва да извърши проверка в дирекция “Вътрешна сигурност” – МВР, ГДБОП и ДАНС.

Във връзка с публикации в медии, в които се цитират твърдения на председатели на политически партии, за извършени нарушения и “подслушване на политици”, Софийска градска прокуратура се самосезира с цел установяване на обективната истина, съобщават от държавното обвинение.

След приключване на проверката, СГП ще информира обществеността за установените факти.

Припомняме, че вчера през деня „Демократична България“ сигнализира, че 32 политически фигури, сред които и водачи на листи, са били подслушвани и следени от три звена на служби у нас. Като атаката е била само към партии, които критикуват предишното управление.

По-късно вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди за БТА информацията, че политици са били подслушвани от две служби – ДАТО и ДАНС.

Той заяви още, че получил информация, според която в момента в ДАНС се унищожават материали.

Вицепремиерът каза още, че срещу него имало образувано дело в прокуратурата след публикация в медиите, в която се твърди, че Рашков и зам.-шеф на ДАТО готвят „Бръмбаргейт“ 2, мишена е главният прокурор.

Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram