Задържаха двама висши полицаи от ГДБОП заради подкуп, готви се чистка в службата

Арестуваха двама високопоставени служители от отдел ”Наркотици” в ГДБОП заради корупция. За това съобщиха на брифинг ръководството на МВР и прокуратурата. Задържан е шефът на отдел ”Наркотици” след получен подкуп, заяви главният прокурор Иван Гешев.

Шефът на МВР МЛаден Маренов подчерта, че случаят ще се използва за кадрови промени в ГДБОП: „Разпоредих на професионалното ръководство на главния секретар да се направи анализ на ГДБОП, основно на дейността на трафика и разпространението на наркотици, да обсъдим с премиера и да вземем решение за промени в структурата и кадровия състав, за да изчистим името на дирекцията и на служителите, които работят там“.

Според информацията днешната акция е свързана със задържано наскоро голямо количество наркотик.

Фрог ви информира преди време, че се търси начин шефът на ГДБОП  Ивайло Спиридонов да бъде сменен. Според източници ни, за мястото му, обаче се боричкат две лобита с техните представители.

Отделно от това обвинител №1 написа в Туитър по повод акцията: „Времето на недосегаемите свърши! Независимо къде и още по-малко, ако се отнася до най-висшият служител за борба с наркотрафика. Поздравление за работата на „Вътрешна сигурност“ на МВР и на Специализирана прокуратура”.

Иван Гешев и Младен Маринов на брифинга

.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram