Жители на Обзор блокираха пътя Варна-Бургас

Жителите на Обзор излязоха на протест. Те блокираха пътя между Варна и Бургас, пресичайки непрекъснато по пешеходната пътека. Причината за тяхното недоволство е, че искат да се отделят от община Несебър и да бъдат самостоятелна община. В града се проведе и референдум, който показа, че жителите желаят това да се случи. Указ от президента обаче все още няма. Това предаде NOVA телевизия.

„В община Несебър този референдум се посрещна с безпрецедентен административен терор над населението на Обзор. Беше спряно административното обслужване, издаването на търговски разрешителни. В същото време започнаха да се издават десетки заповеди за събаряне на обекти и стотици заличавания на избиратели, някои от които родени и израснали в града ”, разкри Марин Божков – представител на инициативния комитет и обществен наблюдател.

„При нас има отказ от услуга, която общината би следвало да предоставя. Ние заплащаме такса „Битови отпадъци” ежегодно и в пълен размер, въпреки че сме сезонен обект. При нас дори и през сезона, когато работим в по-големи обеми, боклукът не се извозва. В момента сме се превърнали в сметище„, сподели управител на комплекс в града.

От президентството към този момент отказват да коментират казуса.

Източник: Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram