Жестоко убийство на 17-годишно бременно момиче

Жестоко убийство на 17-годишно бременно момиче в ямболското село Недялско. Обвинен в убийството е 44-годишен мъж, който е оставен за постоянно в ареста от Окръжния съд в Ямбол, предаде БТА.

Престъплението е извършено на 12 август по особено жесток начин,

чрез удушаване в дома на жертвата. Трупът е намерен изхвърлен в кладенец край селото на 19 август от приятели на убитата Мария Христова.

Обвиненият 44-годишен Йовчо Стоянов е съжителствал с майката на момичето

на семейни начала. Двамата имали други две общи деца. Мъжът е задържан за тежкото престъпление на 20 август. Пред съда той заяви, че е отгледал момичето от 2-годишна възраст и помоли за по-лека мярка. Съдът счете, че са събрани достатъчно доказателства, че той е извършител на тежкото престъпление. Според повдигнатото му обвинение законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна. Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана в срок от 3 дни пред Апелативен съд- Бургас.

В ефира на „Здравей, България“ хора от Недялско коментираха следното:

„Той е посегнал на Мария и тя се е съпротивлявала и нещо я е натиснал и я е хвърлил в кладенеца, като си е загубила живота. Те живеят на около 200-300 метра от този кладенец. Майка ѝ замина за Русе, защото сестра ѝ беше оперирана. А аз бях на работа“, разказва приятелят на Мария.

Той добавя, че момичето му разказвало за посегателства от доведения ѝ баща.

„Живея близо до кладенеца. Вечерта чух някакви животни и извиках приятели, за да проверим какво се случва. Там намерихме Мария“, разказва мъжът, който я е открил.

Източник: Вести бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram