Едра градушка връхлетя редица райони у нас

Над 80 сигнала за паднали дървета, скъсани кабели, изхвърчали табели и ламарини от покриви бяха подадени и в Пловдив. Щети има по много автомобили, паркирани на различни улици. Върху тях са паднали дървета и големи клони. За щастие няма пострадали хора.

Сериозни щети след вчерашните градушки има и в Червен бряг. Огромни ледени късове, някои дори по-големи от яйце, изпочупиха покриви, изолации и автомобили. Сградата на общината също е с потрошени прозорци. Съсипани са градини и лозя.

Сред засегнатите места са и Кърджали, Монтана и Видин. 

Силна градушка унищожи насажденията и посевите във видинското село Майор Узуново.

Двадесет сигнала за паднали дървета след поривите на силния вятър бяха получени за 20 минути в дежурната част на ОД на МВР- Шумен. 

През изминалата нощ екипи на пожарната служба и общинското предприятие „Паркстрой“ са работили за отстраняване на последствията отсилната буря, придружена с дъжд и в Разград.

Повече от 30 сигнала са били получени в общината за инциденти вследствие на бурята, разразила се през нощта. Преобладаващата част са за паднали дървета и големи клони. До полунощ повечето от тях, които са в участъци с интензивно движение, са били отстранени.

Метеоролозите предупреждават, че условия за градушки има и днес. 

Източник: NOVA

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram