Европейските медии опровергават Биков: Отразяваме корупцията ви безплатно

Народният представител от ГЕРБ Тома Биков обяви пред БНТ в петък (18 септември), че критичните спрямо правителството на Бойко Борисов публикации, появили се напоследък в много западни медии, са “платени от българи”. EURACTIV се свърза с въпросните медии, които категорично отрекоха не само твърдението, но и подчертаха, че подобни практики са им чужди.

Биков отправи обвиненията в предаването “Още от деня” с водещ Поли Златарева. Тя изрази учудване от твърдението му, на което той репликира, че подобна “услуга” не струвала особено скъпо.

Особено след протестите на 2 септември, в западните медии излязоха много статии за случващото се в България, в които почти всички, с изключение на испанския ABC (вестникът на носталгиците по Франко) бяха критични към управлението на Бойко Борисов. Според медийни специалисти съществено е, че пресата в Германия, която досега си е затваряла очите за управлението на ГЕРБ, сега е в авангарда на критиките.

След като EURACTIV изпрати имейли до редакциите на Дойче Веле, Шпигел, БиБиСи, Гардиън, Евронюз, Политико, ИЮОбзървър, започваха да валят опровержения. Редакциите подчертават, че не приемат външно заплащане, за да информират читателите и зрителите си, защото това би било грубо нарушение на професионалните им задължения и на журналистическата етика.Сред реакциите във Фейсбук много са мненията, че внушението на Биков за подкупността на западните медии почива върху собственото му – и на ГЕРБ – разбиране за работа с четвъртата власт. То със сигурност върши работа у нас, но не и в чужбина.//euractiv.bg/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram