Д-р Николай Михайлов: Някои от служебните министри са злогледи, което върши работа на ГЕРБ

„Тече разлютена борба по причина на не много умна патетика на част от служебните министри, които се оказаха внезапно за тях на сцената и това, по всичко личи, им се услажда“. Този коментар направи пред БНР д-р Николай Михайлов, психиатър и богослов.

Според него някои от министрите са злогледи, което е опасно, защото върши работа на ГЕРБ:

„Това не трябваше да се допуска, защото властта на ГЕРБ е дълбоко корумпирана и трябва да си отиде. … Тази партия (ГЕРБ – б.р.) не заслужава нищо друго, освен разграждане. Не изчегъртване, защото това е словесност, която трябва на всяка цена да бъде избягвана. Тези служебни министри, извикани там от протестното движение, трябва да могат да удържат някакъв стил на поведение. Трябва да вършат разобличителна работа, в рамките на своите правомощия, с вкус и стил, което означава да имат ясна представа за реакцията на широката публика“.

По думите му поведението на служебното правителство ще „сащиса колебаещите се избиратели“ и ще постигнат нещо подобно на отблъскване:

„Хората не обичат, когато патосът на разобличението озверее. … Въпросът е, че ние трябва да защитим собствения си престиж на хора с вътрешно чувство за демократичен стил и способност да го защитят. Тези хора не могат да слизат до това равнище на ярост и на оголена реваншистка воля. … Много бързо ще трябва да разберат какво означава да изхвърлиш на улицата проф. Тодор Кантарджиев и неговите колеги да реагират“.

Д-р Михайлов коментира още, че когато някой, поставен да управлява власт, озверее срещу всички останали, това означава, че той е опасен на политическото място – не защото не е безразличен към корупцията, а защото ще я произведе по своя фанатизиран начин:

„Затова тези, които са в министерствата, да бъдат наясно, че не са на митинг“.

Източник: Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram