Дядото на Евгени Марчев към Борисов: Имайте малко морал, подайте оставка

Дядото на бития на 10 юли от полицията студент Евгени Марчев, д-р Димитров, призова премиера Бойко Борисов да си подаде оставката, ако има поне малко морал. “Малко морал, много малко морал се иска. На вас ви липсва много, много морал”, каза д-р Димитров в интервю пред местния сайт Sandanski1.com, което е публикувано във Фейсбук. „Трябва да ви кажа, че ме е срам. Днес наблюдавах вълненията в Европа на нашите студенти – в Белгия, в Германия, Кьолн, навсякъде ви искат оставката. Какво трябва да направите още за тази оставка? Малко морал, много малко морал се иска. На вас ви липсва много, много морал. Направете го. Не създавайте кръвопролития в държавата”, призовава д-р Димитров.

Вчера премиерът Бойко Борисов каза, че заради комунисти, като дядото на Марчев, едно време не е можело да се учи на Запад. „Но неговият дядо-комунист (на студента Марчев) не е дал възможност някога да отидеме да учиме в Брюксел, Хага, Лондон или където и да било. На тяхната възраст ни караха, когато имаше авария в Чернобил и се стелеше радиоктивен прах, да маршируваме на манифестации с червени връзки. Така че тази демокрация им даде възможност да отидат да учат, да работят, да пътуват, да видят света“, каза Борисов.

“Бях изумен, изненадан съм, омерзен съм, отчаян съм дори, че начело на нашата държава има такива хора. Аз не съм никакъв комунист, аз съм д-р Димитров. Моите родители са прости орачи и копачи. Нямам закрила от никого. В моя живот сам съм се борил и всичко, което съм постигнал, съм го направил с моя труд.

Омерзен съм, не ви прави чест да слизате толкова ниско, да правите такива изявления. Комуниста, аз, съм ви попречил да учите. На мене никой не ми е пречил никога в живота, защото знаеха, че съм честен, почтено дете. Навсякъде ми даваха път и аз вървях. И това, което исках, аз го постигнах – блестящ хирург. Може да изглежда надменно, може да изглежда дори неприлично, но това е моята цена, тя е и от хората. Вие от живота на моя внук искахте да дадете смърт, а аз от смъртта 50-60 години съм създавал живот. Животът, това е най-висшата ценност на нашето общество. Няма нищо по-хубаво от това, по-ценно и по-драго.

Трябва да ви кажа, че ме е срам. Днес наблюдавах вълненията в Европа на нашите студенти – в Белгия, в Германия, Кьолн, навсякъде ви искат оставката. Какво трябва да направите още за тази оставка? Малко морал, много малко морал се иска. На вас ви липсва много, много морал. Направете го. Не създавайте кръвопролития в държавата”, призовава д-р Димитров.

Димитров се обърна към студентите в чужбина и ги призова да се върнат в България, за да свалят “това корумпирано правителство” и да създадат ред в тази държава. Той обърна и към министър-председателя на Нидерландия, посланика на страната и ректора на университета в Хага, за да се запознаят със случая на Евгени Марчев и да застанат зад него. “Това дете, което се влачи и се рита от 5 полицая е моят внук, ваш студент. Защитете го”, призовава той.

Гласове

https://www.facebook.com/pirinko/videos/4109299849142282/?t=1

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram