ДПС иска оставката на Валери Симеонов

Нов скандал се разигра в пленарната зала на парламента. Депутатът от парламентарната група на ДПС Рамадан Аталай бе отстранен за едно заседание. Санкцията му бе наложена от заместник-председателя на парламента Валери Симеонов затова, че не напусна парламентарната трибуна и му бе отнета думата, предаде БНР.

Поводът за случилото се стана второто четене на Закона за пчеларството, чрез който с преходните разпоредби се променя собствеността на язовир „Овчарица“. ДПС и БСП се противопоставиха на начина, по който това се прави.

„Колегите, които излязоха на трибуната, се опитват да обяснят защо и за какво предлагат в закона за пчеларството изменение и допълнение в закона за водите, което засяга едно енергийно предприятие. Няма как без становище на министерството на енергетиката да се промени статута на един язовир, който се ползва за охлаждане на държавната топлоелектрическа централа ТЕЦ-2“, коментира депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

От ДПС реагираха остро на наложеното наказание на депутата Рамадан Аталай от зам.-председателя на парламента Валери Симеонов.

Колегата му Джейхан Ибрямов заяви, че Симеонов е превишил своите правомощия. А от Движението отново припомниха, че настояват за оставката на заместник-председателя на парламента.

„Станахме свидетели на едно некомпетентно, некадърно ръководене на заседание на НС, без провинение да бъде наказан народен представител, който се изказва по същество по законопроект, дори цитирайки думи на народен представител, който се е изказал преди него. Ние не случайно сме призовавали, че хора, които не умеят да водят заседание на НС и са некомпетентни не трябва да заемат такива постове. Трябва да бъдат отстранени и затова сме поискали и оставката на съответния заместник-председател на НС“, категоричен бе Ибрямов.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram