Дончева: Сред предложените от ИТН министри няма хора с капацитет. ИБГНИ ще гласува „против“!

За „Изправи се БГ! Ние идваме!“ е без значение, че е сменена кандидатурата за правосъден министър в проектокабинета на „Има такъв народ“, защото сред предложените за министри „персони“ няма хора с капацитет.

Това коментира в „Панорама“ Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Предлага се финансовото министерство да се поеме от вещо лице в Софийски градски съд. Човек, който не може да се издържа от приходите си от тази работа. „Има такъв народ“ не казват кой е и къде е работил в последните 10-15 г. Важно е да се знае с кой и къде са работили“, категорична е тя. 

„Казвам го откровено и с голяма тревога. Това, което ние събрахме до момента, открои кандидатката за социален министър като единствения човек, който що-годе нещо поназнайва от сферата си“, допълни Дончева.

По думите ѝ хората в кабинета имат не просто значение, а ключово значение, защото кадри в политиката в България няма.

„Когато тикате за вътрешен министър един персонаж, който е почетен консул на офшорна зона, ще трябва да се запитате: Почетният консул в Барбадос за Барбадос ли ще отговаря или за националните интереси на българите?“, допълни тя.

„Съдбата ни постави тежка задача, много тежка, в момент като сегашния. Не мисля, че вината за този момент трябва да се стоварва върху президента Радев, даже по опорни точки.

Смятам, че това, което се случва днес, е плод на последните 20 години на България, в които чалгизирането, профанизирането и простащината станаха норма на поведение и няма как това да не даде плодове“, каза още Татяна Дончева.

Според Дончева Слави Трифонов не е и не може да бъде партиен лидер.

Тя добави, че парламентарната група на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ няма да носи отговорност за безумни решения, и ако няма промени в предложенията за министри, групата няма да подкрепи проектокабинета.

„Не очаквайте, че групата ни ще гласува разделно. Мисля, че така ще гласува и „Демократична България“. Ще ни води здравият разум“, предупреди Дончева.

„Служебното правителство направи първите сериозни крачки за демонтиране на модела на ГЕРБ. И тази линия трябва да бъде продължена. И когато идва премиер, който казва, че ще прави компромиси, означава, че няма да следва курса“, категорична бе тя.

Според нея добрият сценарий за България е да се намери мнозинство за правителство, което да издържи поне до пролетта. Въпреки тежките думи, Дончева смята, че има време за поправки в кабинета. На въпрос на водещия с кой мандат тя отговори: „Не казвам с кой“./Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram