Дончева за проектокабинета: Такива действия водят под кривата круша

С много остър коментар за екстравагантния начин, по който Слави Трифонов предложи кабинет, излезе Татяна Дончева, един от лидерите на „Изправи се! Мутри вън!“. Засега тя е единственият представител на т.нар. протестни партии, реагирал на действията на шоумена. Другите засега мълчат.

Пред БНР Дончева заяви: „В политиката такива хазартни ходове водят до под кривата круша. Независимо че Слави е афиширал нещо, то е извън контекста на парламентарната процедура. Нощес Ива Митева и Слави Трифонов са прозвънели на някои от служебните министри, за да ги питат дали ще се включат в правителството. Това ми се видя много екзотично.

Парламентът ще излъчи работещо правителство. Въпросът е във формулата и в политическата сръчност. Грубите действия и налагането на диктат не водят до нищо в политиката.

В проектокабинета на Трифонов намерих зам.-министърка на Емил Караиванов от правителството на ГЕРБ, намерих съветничка в президентството, намерих човек на СИК от варненската листа. Трябва да използваме времето да разберем кои са хората в проектокабинета, кой става, кой не става“.

Източник: segabg.com

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram