Донев: Впечатлен съм от светкавичната реакция на всички, които не подминаха инцидента на „Тракия”

Служебният премиер Гълъб Донев откри редовното правителствено заседание като отправи специални благодарности на всички, които в неделя вечерта помогнаха на пострадалите в тежката катастрофа със сръбския автобус на АМ „Тракия“.

Отправям благодарност към всички, които всички в неделя вечер помогнаха за преобърналия се автобус на АМ “Тракия”. Когато колата се обърне, пътища много. Катастрофата събра на магистралата различни хора по професия, местоживеене, възгледи, но те помогнаха в беда. Впечатлен съм от светкавичната и адекватна реакция на всички, които в неделя вечер не подминаха 217-ия км на АМ Тракия.

Граждани и държавни институции реагираха в рядко срещан синхрон. Щастливо стечение на обстоятелствата е, че сред пътуващите е имало и лекари. Те са проявили човечност и солидарност. Благодарен съм на всички, които помогнаха на младия лекар – Антон Елкин, Теодор Бочев, които помагат за изваждането на децата от автобуса, и на всички останали очевидци, които действат с мисъл за живота и здравето на децата. Благодарен съм на екипите на Бърза помощ, Пътна полиция, местната власт в Стара Загора.

Миналата седмица споделих убеждението си, че войната на пътя е безумие, с което можем да се справим заедно. От МВР очаквам сериозен контрол за спазване на правилата на движение. Ако ценим живота – и своя, и на този в отсрещното платно, ще следваме закона вътре в нас.

Първа точка в дневния ред на МС е преодоляване на бедственото положение обявено в община Своге.

Епицентър.БГ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram