Докато обикаля домовете, на преброителка ѝ излезе късметът

НСИ
Преброителка от Националния статистически институт тръгна по домовете в неделя и ненадейно ѝ излезе късметът, коментират завистливи комшийки. 
Докато обикаляла домовете да бройка граждани, преброителката от НСИ попаднала на страхотни личности от всякакви възрасти, полове и вероизповедания. На жената ѝ направило впечатление, че много от потенциала на нацията не е разгърнат. Тя видяла, че хората, които преброява, са много почтени и добронамерени, но не са намерили още своя водач. Жената влязла в контакт с толкова много честни хора, които искат промяна, че усетила как няма как – трябва да се стартира нов политически проект. 
И тя го стартирала. 
Обикаляйки домовете с усмивка, анкетна карта и добра дума, тя привлякла за каузата страшно много народ и дори в един момент се притеснила, че е преброила повече привърженици на новия си проект, отколкото били общо преброените от нея граждани. Разликата в бройката идвала от това, че някои свои нови привърженици преброителката не можела да включи в статистиката на преброяването, защото били нелегално пребиваващи мигранти. Те нямали документи, но имали доверие в новата лидерка. 
В ранния неделен следобяд преброителката вече била лидер на мощно политическо движение с работно заглавие „Преброяване на дивите зайци“. 
Междувременно жената покрай преброяването на населението влязла в много домове, където имало всякакви вещи, от които хората нямат нужда, но ги държат за зор-заман и охотно ги подаряват, ако някой реши да отърве собствениците от полезната, ала ненужна вещ. Така преброителката успяла да си намери за без пари или за символична сума куп неща, от които отдавна имала нужда, но не успявала да си набави – маркуч за бойлера, джанта за голф двойка, камъче за запалка, че има един клипер с много газ, капачка за нестандартен буркан, преходник от голям за малък вентил, батерия за стара нокия, докомплект за един сервиз и още куп необходими неща. 
Но освен политическите и битовите уредици, на преброителката ѝ дошла и Сляпата неделя. 
Докато бройкала гражданите от мъжки пол, усетила, че някои от тях предизвикват у нея физически симпатии. Други предизвикали у нея едновременно физически и психически тръпки. Трети били направо комплексно симпатични, в добро материално положение и страхотно чувство за хумор. Най-накрая преброителката преброила конкретен гражданин ерген, който ѝ паснал по всички критерии за брачна половинка. И двамата се оженили в голямо разбирателство още същия ден. 
Сега преброителката продължава своята работа по преброяването, но успоредно с това си гледа и семейния, и обществения живот като лидер на нова партия, съставена от нови компетентни и загрижени за страната лица. Тяхното първо послание-лозунг към нацията е – „Солидарност, семейство, споделеност!“ 
„На някои хора си им върви и това си е. Ако електронното преброяване беше минало нормално, тая нямаше да изръшка толкова къщи. Ама тръгна по имотите на хората да ги бройка в натура, как няма да ѝ дойде късметят!“ – коментираха спокойно комшийки, които умеят да се радват на чуждия успех. 

СЕГА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram