Днес е крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващи се лица подават в НАП данни за изплатени през 2021 година доходи


Днес е крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващи се лица подават в НАП данни за изплатените от тях доходи през 2021 година, напомнят от офиса в Хасково. В областния град до момента са приети 5 500 такива справки.

До края на днешния ден предприятията и самоосигуряващите се лица също така могат да проверят, коригират при необходимост и подадат отново изпратената от тях информация, без да им бъдат наложени санкции. Приходната агенция вече уведоми с писма над 4 500 работодатели в страната за допуснати неточности в справките им за доходи. Установените грешки могат да бъдат видени чрез достъпните с персонален идентификационен код (ПИК) и електронен подпис (КЕП) електронни услуги на НАП: „Подаване на информация за изплатени доходи, различни от трудови правоотношения на физически лица /чл. 73, ал. 1 от ЗДДФЛ/“ и „Подаване на информация за изплатени доходи по трудови правоотношения на физически лица /чл. 73, ал. 6 от ЗДДФЛ/“.  

Междувременно нараства и броят на лицата от Хасково и областта, които са обявили приходите си от 2021 година. До тази сутрин са постъпили 2 550 годишни данъчни декларации за доходи на физически лица. От офиса на НАП в Хасково обръщат внимание, че 3 март е официален празник и неработен ден, но електронните услуги ще са достъпни и всеки с ПИК или КЕП може да подава онлайн документи към администрацията.

Повече информация за попълването на справки и декларации може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена, според тарифата на съответния оператор./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram