Димитър Недков: Почти няма политик, който да не се продава

Бизнесмените допускат другата фатална грешка, че те могат да управляват държавата и тогава се появяава прокуратурата и от прокуратор, който наблючава се явява прокурорът“, коментира писателят.

Когато го убиват, Илия Павлов пада в краката на дете, което е излизало по същото време от кооперацията. Това разкри писателят Димитър Недков, говорител на „Мултигруп“, в интервю пред бТВ.

Макар че отказа да даде повече подробности, за да не навлиза в личното пространство и на семейството на въпросното дете, той каза, че намира това за символично.
„Може би последното нещо, което е видял преди да издъхне, са били детските очи“, коментира Недков.

Недков е бил до покойния бизнесмен в деня на смъртта му. Не крие, че и днес си спомня всичко от онзи ден.

Недков коментира опитите на главния прокурор Иван Гешев в борбата с престъпността.

„Типаж като Гешев, с подобните тези акции, още макар да не мога да схвана сюжетната линия, кога се появяват, когато е достигната точката. Бизнесмените допускат другата фатална грешка, че те могат да управляват държавата и тогава се появяава прокуратурата и от прокуратор, който наблючава се явява прокурорът“, коментира писателят.

Той разказа, че влиятелен гръцки бизнесмен казал на Илия Павлов следното: И най силната корпорация е безпомощна и пред най-слабата държава.

„Днес си богат, утре може и да не си. Какво да разбираме под мафия? Малко се казва, за да се върви по шаблона. Бизнесът всяка сутрин се събужда с една мисъл – ще се завърти ли колело, за да се слуат нещата. Почти няма политик, който да не се продава“, коментира още Димитър Недков.

Той беше лаконичен каква ще е съдбата на Васил Божков, който бе хванат в Обединените арабски емирства (ОАЕ), а у нас са му повдигнати няколко обвинения от прокуратурата.

„Мисля, че не остана човек освен Божков през обема на целия преход, който да знае доста интересни неща, но това са неща за специализираните органи“, каза Недков.

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram